Algemene voorwaarden 2024

Artikel 1 - Huuraccommodaties:


Artikel 1.1 - Alle reserveringen zijn op naam en kunnen in geen geval worden overgedragen.  Mobil-home 3 slaapkamers of mobil-home Grand confort 3 slaapkamers of mobil-home Premium 3 slaapkamers: max. 6 personen. Mobil-home Premium met 2 slaapkamers, Mobil-home voor mindervaliden, chalet met 2 slaapkamers, gîte-appartement: Max. 4 personen. Verhuur per hele week, van zaterdag tot zaterdag in juli en augustus of voor andere data, minimaal 2 nachten de rest van het seizoen.


Artikel 1.2 - Staanplaatsen: De staanplaatsen worden vanaf 15.00 uur toegewezen en moeten vóór 10.00 uur verlaten zijn. Onze basisprijs omvat: het ter beschikking stellen van een standaardplaats 100 m2, groot 150 m2, groot 150 m2 aan de rivier, voor een tent, caravan of camper met elektriciteit, voor twee personen en één auto. Onze basisprijs is exclusief: extra volwassenen, bezoekers, extra kinderen, extra voertuigen en tenten evenals activiteiten uitgevoerd in samenwerking met externe dienstverleners.


Artikel 1.3 - Huuraccommodaties: niet-rokersruimte: Onze basisprijs omvat: het ter beschikking stellen van een ingerichte huuraccommodatie voor het geplande aantal personen vanaf de dag van aankomst na 15.00 uur tot de dag van vertrek vóór 10.00 uur, parkeerplaats voor één voertuig op de locatie.  In onze basisprijs is niet inbegrepen: het verstrekken van lakens, dekens, dekbedden en kussenslopen. Optie: mogelijkheid tot extra opties: lakens, kussenslopen, dekens: € 16 per bed, op te geven bij boeking, handdoekenpakket: 1 handdoek en een badhanddoek: € 8 per persoon, schoonmaak- en onderhoudsproducten evenals activiteiten uitgevoerd in samenwerking met externe dienstverleners.


Artikel 2- Administratiekosten:


Voor elke verblijfsreservering worden administratiekosten berekend: € 19 voor staanplaatsen, € 20 voor verhuur.


Artikel 3 - Reservering en betaling van het verblijf:


Artikel 3.1 - Voor elke reservering wordt tot 30 dagen voor vertrek een reserveringsmogelijkheid vastgelegd, afhankelijk van beschikbaarheid, bij ontvangst en verwerking van de reserveringsaanvraag. Er wordt een contract naar de aanvrager gestuurd. De reserveringsmogelijkheid is 8 dagen geldig. De optie wordt bevestigd (en wordt dus een definitieve reservering) na boeking van de aanbetaling van 25% van het geschatte bedrag van het verblijf plus 100% van de administratiekosten. Elke boekingsoptie die niet per post of elektronische post is bevestigd, wordt automatisch geannuleerd zonder voorafgaande kennisgeving van Camping Arleblanc.


Artikel 3.2 - Na ontvangst van uw aanbetaling wordt u per post of elektronische post een registratiebevestiging toegestuurd, waarin wordt bevestigd: de data van uw verblijf, het totale bedrag van uw verblijf, afhankelijk van de informatie die u ons hebt verstrekt op uw reserveringsaanvraag, het bedrag van de ontvangen aanbetaling. Elk huurcontract dat niet vergezeld gaat van de betaling die de aanbetaling en de administratiekosten vertegenwoordigt, is ongeldig.


Artikel 4-Betaling van het verblijf:


Artikel 4.1 - Het saldo van de reservering dient voor de huuraccommodaties 30 dagen voor aankomst en voor staanplaatsen 15 dagen voor aankomst betaald te worden. Voor reserveringen die minder dan 30 dagen vóór de aankomstdatum worden gemaakt, dient de volledige betaling op het moment van reserveren te worden voldaan. Bij gebrek aan bericht van de kampeerder waarin wordt aangegeven dat hij zijn aankomstdatum heeft moeten uitstellen, komt de staanplaats of accommodatie beschikbaar 12 uur na de geplande aankomstdatum, vermeld in dit contract. Er wordt geen restitutie verleend voor een vertraagde aankomst of voortijdig vertrek.


De betaling van het saldo kan zonder extra kosten over meerdere termijnen per maand worden gespreid. Er worden verschillende betaalmethoden geaccepteerd: creditcard, bankoverschrijving, automatische afschrijving. In geval van niet-betaling van de aanbetaling bij reservering of het saldo uiterlijk 30 dagen vóór de startdatum van het verblijf door de klant, behoudt camping Arleblanc zich het recht voor om de reservering te annuleren en de accommodatie opnieuw voor verhuur aan te bieden.


Artikel 4.2 - Geen herroepingsrecht: In overeenstemming met artikel L.221-28 van de Franse Consumentenwet informeert camping Arleblanc zijn klanten dat de overeenkomst betreffende de  huuraccommodaties en staanplaatsen die op een specifieke datum of volgens een bepaalde periodiciteit worden aangeboden, niet onderworpen is aan op de bepalingen met betrekking tot de herroepingstermijn van 14 dagen.


Artikel 4.3 – Toewijzing van een staanplaats of huuraccommodatie: De reservering van een standplaats of huuraccommodatie houdt in dat het toewijzingsbesluit van kracht blijft op Camping Arleblanc en dat er geen enkele verbintenis onzerzijds definitief zal worden aangegaan vóór de aankomst van de klant met betrekking tot de toewijzing van een door de klant gekozen exclusieve staanplaats en/of huuraccommodatie voor een verblijf, ook voor klanten die meerdere jaren op dezelfde locatie verblijven. Domaine Arleblanc Camping verbindt zich ertoe een staanplaats of een soortgelijke huuraccommodatie ter beschikking te stellen als het onmogelijk is om de eerder gekozen staanplaats of huuraccommodatie ter beschikking te stellen zonder deze beslissing te moeten rechtvaardigen.


Artikel 5-Toegang:


Niemand kan op het terrein worden toegelaten zonder toestemming van de camping directie van Camping Arleblanc. Iedereen die op de camping verblijft, moet een individuele of familiale aansprakelijkheidsverzekering hebben.


Artikel 6-Prijzen:


De toegepaste prijzen zijn vermeld in onze brochures, aangeplakt naast de receptie en op onze website www.camping-arleblanc.com. Op dezelfde site kunnen af ​​en toe promoties worden vermeld. De toegepaste prijs is dan die van de huidige promotie, op basis van de beschikbaarheid op het moment van de reserveringsaanvraag. Geen enkel verblijf dat geboekt en betaald is vóór de uitvoering van deze aanbiedingen, zal onderworpen zijn aan zelfs maar een gedeeltelijke terugbetaling of een prijsverlaging.


Artikel 7-Toeristenbelasting en ecotaks:


€ 0,61 per dag/persoon ouder dan 18 jaar. Ecobelasting: € 0,40/dag/persoon ouder dan 13 jaar. Eco Participatie Belasting: Deze belasting, ook wel "eco bijdrage" of “ecobelasting” genoemd, draagt ​​gedeeltelijk bij aan de belastingen die de camping moet betalen voor; afvoer huishoudelijk afval, afvalwaterzuivering, enz. De ecotaks moet gelijk worden betaald met de toeristenbelasting.

 

Artikel 8-Bezoekers:


Wij herinneren u eraan dat iedereen die de camping betreedt, zich bij de receptie moet melden. Bezoeker voor een halve of hele dag: € 2,00 per persoon; kaartje verkrijgbaar aan de receptie; Dit geeft geen toegang tot het zwembad. Bezoekers die op de camping slapen; aanmelding verplicht bij de receptie.


Artikel 9-Voor de huuraccommodaties:


Waarborgsom en inventaris: Bij aankomst wordt een waarborgsom van € 200,- gevraagd. Op de dag van vertrek dient u de huuraccommodatie vóór 10.00 uur in perfecte staat terug te geven, klaar om opnieuw verhuurd te worden. Tijdens uw verblijf bent u verantwoordelijk voor het onderhouden van de huuraccommodatie. De accommodatie moet schoon worden gemaakt; indien dit niet het geval is, worden de schoonmaakkosten bij u in rekening gebracht. Het schoonmaken van de accommodatie kan door ons worden uitgevoerd voor een bedrag van € 70,-. Alle huuraccommodaties zijn niet-roken. Let op: De borg wordt volledig ingehouden als het rookverbod niet wordt nageleefd.


Artikel 10 - Huisdieren:


Uw huisdieren zijn toegestaan ​​op de campings en in de huuraccommodaties. Ze moeten ten allen tijde worden aangelijnd en moeten buiten de camping begeleid worden om hun behoefte te kunnen doen. De hond mag in geen geval alleen in de stacaravan blijven en mag de buurt niet hinderen door te blaffen of vuil te maken. Bij niet-naleving kan de camping de hond en zijn baasjes van de camping wegsturen. Alle andere soorten dieren, behalve katten, zijn verboden in onze huuraccommodaties. Zodra u aankomt, moet u hen bij de receptie aanmelden op vertoon van hun vaccinatiebewijs tegen hondsdolheid. Dieren zijn niet toegestaan ​​in het zwembad gedeelte of in de gemeenschappelijke ruimtes van de camping; sanitaire voorzieningen, restaurant en supermarkt. Dieren verblijven gratis buiten het hoogseizoen Honden van categorie 1 en 2 zijn verboden op de camping. Maximaal 1 dier per kampeerplaats of huuraccommodatie.


Artikel 11 - Toegang tot het zwembad:


Om hygiënische redenen: zwembroek verplicht; geen bermuda's of boxershorts, geen monokini, geen boerkini. Geen zonnebrandolie, crème wordt toegestaan. Parasols zijn verboden bij het zwembad, kinderwagens worden toegestaan. Speelgoed, boten, ballen, vinnen, schoppen, emmers, waterpistolen etc. zijn verboden. Het is verboden te eten, drinken, roken(inclusief alle illegale stoffen), spuwen of kauwgom eten. Zijn geautoriseerd; kleine boeien en armbanden voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen. Het is verboden om ligstoelen met handdoeken of andere middelen te reserveren als u niet bij het zwembad verblijft. Wij behouden ons het recht voor om na een bepaalde tijd een handdoek te verwijderen waarvan de eigenaar niet meer in het zwembad aanwezig is.


Artikel 12-De speeltuin:


Deze is uitsluitend gereserveerd voor kinderen die verblijven op camping Arleblanc onder ouderlijk toezicht. Respecteer alstublieft de aangegeven leeftijdsgrens van de kinderen voor elk van hen. Toegang verboden na 23.00 uur.


Artikel 13 - Collectieve barbecue:


De prefectuur Ardèche verbiedt elk gebruik van individuele barbecues op de camping. Er zijn 2 collectieve barbecues beschikbaar in een beveiligde omgeving achter de receptie en er zijn gas plancha's te huur voor 40 euro per week van zaterdagavond tot en met vrijdagavond.


Artikel 14-Verblijf:


Artikel 14.1 - Camping Arleblanc biedt gezinsgerichte vakanties aan, in traditionele zin, de camping is speciaal voor dit doel ontworpen. De camping behoudt zich het recht voor om elke reservering te weigeren die in strijd is met dit principe of die tot doel heeft dit principe af te leiden. Het reserveren van een staanplaats of huuraccommodatie gebeurt op strikt persoonlijke basis. U kunt uw reservering in geen geval onderverhuren of overdragen zonder voorafgaande toestemming van de camping.


Artikel 14.2 - Minderjarigen moeten vergezeld worden door hun ouders of wettelijke voogden. Camping Arleblanc behoudt zich het recht voor om de toegang tot de camping te weigeren aan groepen of families die met een groter aantal deelnemers aanwezig zijn dan de capaciteit van de gehuurde accommodatie of staanplaats.


Artikel 14.3 - Groepsreserveringen: Elke reservering van meer dan 4 accommodaties door dezelfde persoon of door verschillende personen die elkaar kennen en om dezelfde redenen samen reizen op dezelfde verblijfsdata wordt beschouwd als een groep. De op de website aangeboden accommodaties zijn uitsluitend bedoeld voor individuele klanten. Voor elke groeps reserveringsaanvraag dient u telefonisch of per e-mail contact op te nemen met camping Arleblanc.  Camping Arleblanc behoudt zich het recht voor om de reserveringsaanvraag te bestuderen alvorens deze te accepteren of te weigeren.


Artikel 15 - Annulering van het verblijf:


Artikel 15.1 - Wijziging van uw reservering: De klant kan op schriftelijk verzoek aan camping Arleblanc per post of e-mail de wijziging van zijn verblijf (data, type accommodatie, opties) aanvragen, afhankelijk van beschikbaarheid en mogelijkheden. Een reservering kan niet worden verschoven naar een volgend jaar/seizoen.  Bij gebrek aan wijzigingsmogelijkheden moet de klant zijn verblijf uitvoeren volgens de oorspronkelijke reserveringsvoorwaarden of annuleren volgens de voorwaarden van de annuleringsverzekering.


Artikel 15.2-Elk verzoek om de duur van uw verblijf te verlengen zal worden voldaan op basis van beschikbaarheid en volgens de geldende tarieven. Elk verzoek om de duur van uw verblijf te verkorten wordt beschouwd als een gedeeltelijke annulering en is onderworpen aan de algemene voorwaarden voor annulering en onderbreking van het verblijf.


Artikel 15.3 - Niet-gebruikte reserveringen: In geval van een onderbroken of verkort verblijf om een ​​van de volgende redenen: Sluiting van de grenzen door administratief besluit, administratieve sluiting van de camping Arleblanc, beperking van reizen tot een aantal kilometers door administratief besluit waardoor de komst naar de camping niet is toegestaan. Een tegoedbon voor een bedrag dat overeenkomt met ongebruikte nachten, geldig voor twee jaar, wordt door de camping uitgegeven. Indien de klant deze tegoedbon weigert, wordt op verzoek het overeenkomstige bedrag terugbetaald, verminderd met de kosten van de eventueel afgesloten annuleringsverzekering. Afgezien van de bovengenoemde redenen, zal elk onderbroken of verkort verblijf (late aankomst, vervroegd vertrek) veroorzaakt door de klant geen aanleiding geven tot terugbetaling of een tegoedbon.

 

Artikel 15.4 - Annulering door camping Arleblanc: Bij annulering door de camping worden, behalve in geval van overmacht, de voor de reservering betaalde bedragen volledig terugbetaald. Deze annulering kan echter geen aanleiding geven tot betaling van een schadevergoeding.

 

Artikel 15.5 - Annulering door de kampeerder: In geval van annulering door de kampeerder, behalve in geval van overmacht, zijn de annulerings- en terugbetalingsvoorwaarden als volgt: Elk annuleringsverzoek moet per post of e-mail worden meegedeeld aan het adres van de camping Arleblanc. Telefonische annuleringen kunnen niet in aanmerking worden genomen. Elke annulering heeft de beëindiging van de reservering tot gevolg en de camping behoudt zich het recht voor de accommodatie opnieuw voor verhuur aan te bieden.


Artikel 15.6 - Annulering door de kampeerder zonder annuleringsverzekering: Indien u om één van de volgende redenen verhindert ben van uw reservering gebruik te maken: sluiting van grenzen bij administratief besluit, administratieve sluiting van de camping, beperking van reizen tot een aantal kilometers door een administratief besluit waardoor u niet naar de camping kunt komen. Een tegoedbon, voor een bedrag dat overeenkomt met het volledige betaalde bedrag, dat twee jaar geldig is, wordt uitgegeven door camping Arleblanc. Indien de klant deze tegoedbon weigert, wordt op verzoek het overeenkomstige bedrag terugbetaald.


Wegens elke andere reden::


Artikel 15.7 - Geval 1: Annulering tot 16 dagen voor aanvang van het verblijf: De aanbetaling van 25% van het bedrag van het verblijf wordt door camping Arleblanc ingehouden voor annuleringskosten. De reeds betaalde bedragen worden, minus het bedrag van de aanbetaling, gerestitueerd. Als de betaling geheel of gedeeltelijk is gedaan met een tegoedbon waarvan de waarde groter is dan de aanbetaling: de aanbetaling van 25% van het bedrag van het verblijf wordt door camping Arleblanc ingehouden als annuleringskosten. Er wordt een nieuwe, niet-restitueerbare tegoedbon voor een periode van 2 jaar uitgegeven die bruikbaar is op camping Arleblanc waar het verblijf is geannuleerd, met het bedrag van de oorspronkelijke tegoedbon minus de aanbetaling van 25%. De overige betaalde bedragen, anders dan de tegoedbon, worden gerestitueerd.


Artikel 15.8 - Geval 2: Annulering tussen 15 en 8 dagen vóór aanvang van het verblijf:  Een bedrag van 50% van het totale bedrag van het verblijf wordt door camping Arleblanc ingehouden als annuleringskosten. Er wordt een tegoedbon uitgegeven voor een bedrag dat overeenkomt met de betaalde bedragen minus de annuleringskosten van 50% van het totale bedrag van het verblijf. Deze tegoedbon is niet-restitueerbaar, niet-overdraagbaar, alleen bruikbaar op Camping Arleblanc waar het verblijf is geannuleerd en is twee jaar geldig.


Artikel 15.9 - Geval 3: Annulering tussen 7 en 0 dagen vóór aanvang van het verblijf: Het volledige betaalde bedrag, d.w.z. het volledige bedrag van het verblijf, wordt ingehouden door camping Arleblanc. Er vindt geen restitutie plaats. Indien de klant niet binnen twee dagen na de aanvang van de verblijfsdatum op de camping Arleblanc verschijnt en zonder de camping Arleblanc vooraf per post of e-mail op de hoogte te hebben gesteld, wordt de reservering door de klant als geannuleerd beschouwd. De camping Arleblanc behoudt zich daarom het recht voor om opnieuw accommodatie of staanplaats voor verhuur aan te bieden.


Artikel 15.10 - Om deze redenen raden wij u aan een Meech-annuleringsverzekering af te sluiten. De camping Arleblanc biedt een annuleringsverzekering aan, inclusief de onmogelijkheid om te annuleren vanwege ziekte, ongeval, ziekenhuisopname, overlijden, wijziging van vakantiedata, ongeval of defect aan uw vervoermiddel met bewijs. De Meech-verzekering dekt alle personen die deelnemen aan het verblijf in geval van annulering van het verblijf, late aankomst of vervroegd vertrek. Het totale bedrag van de annuleringsverzekering komt overeen met 4% van het totale bedrag van het verblijf. De voorwaarden en details van de garanties staan ​​vermeld op onze website of op aanvraag. De verzekeringskosten dienen tijdens het reserveren in één keer te worden betaald. Een verzekering kan echter tot 15 dagen na boeking worden aangegaan.


Artikel 15.11 - Bij annulering door de kampeerder met een annuleringsgarantie: De betaalde bedragen vallen onder de garantie van de algemene annuleringsvoorwaarden. U vindt de algemene annuleringsvoorwaarden in de FAQ: Wat is de annuleringsgarantie? Indien de reden niet gedekt wordt door de annuleringsverzekering of indien het dossier door deze wordt geweigerd, gelden de algemene verkoopvoorwaarden van paragraaf 15.6 tot en met 15.9. en de kosten van de annuleringsverzekering worden bij annulering in mindering gebracht op de betaalde bedragen.

 

Artikel 16 - Aansprakelijkheid:


Artikel 16.1 - Tijdens uw verblijf vragen wij u uw waardevolle spullen, sieraden, contant geld of persoonlijke spullen niet onbeheerd achter te laten. De klant moet alle nodige verzekeringen afsluiten om de risico's van diefstal en burgerlijke aansprakelijkheid, verhaal van derden - aansprakelijkheid en verzekeringen te garanderen. 


Artikel 16.2 - Het is de verantwoordelijkheid van de gast om verzekerd te zijn, de gast moet verzekerd zijn door een aansprakelijkheidsverzekering om eventuele schade te dekken. De gast blijft verantwoordelijk voor het toezicht op zijn persoonlijke bezittingen, de camping Arleblanc wijst elke verantwoordelijkheid af in geval van een incident dat onder de burgerlijke aansprakelijkheid van de klant valt, in geval van diefstal, brand of enige andere ongeval veroorzaakt door hemzelf of een persoon die deel uitmaakt van zijn reisgezelschap. Alle gasten moeten zich aan de bepalingen van het interne reglement van Camping Arleblanc. Iedere gast is verantwoordelijk voor overlast en overlast veroorzaakt door personen die bij hem verblijven of hem bezoeken.

Artikel 17–Klachten:


Alle klachten met betrekking tot de verblijfsvoorwaarden moeten ter plaatse worden ingediend bij de receptie van camping Arleblanc zodat deze onmiddellijk een oplossing kan vinden voor eventuele problemen. Elke klacht naar aanleiding van een verblijf moet schriftelijk en per aangetekende brief met ontvangstbevestiging worden ingediend binnen 7 dagen na de vertrekdatum. Elke klacht die na de periode van 7 dagen wordt gemeld, wordt automatisch afgewezen.


Artikel 18 - Overmacht:


De uitvoering van de verplichtingen van camping Arleblanc worden opgeschort in geval van een toevallige gebeurtenis of overmacht die de uitvoering ervan zou verhinderen.


Artikel 19 – Nietigverklaring


Indien een of meer bepalingen van de algemene verkoopvoorwaarden ongeldig worden verklaard of ongeldig worden verklaard bij toepassing van een wet, een verordening of na een definitieve uitspraak van een bevoegde rechtbank, blijven de overige bepalingen onverminderd van kracht. 


Artikel 20 – Beeldrecht:


De klant machtigt camping Arleblanc uitdrukkelijk, en zonder enige compensatie, om de foto's en/of video's die tijdens het verblijf kunnen worden gemaakt voor reclame en communicatie te mogen exploiteren en te verspreiden op elk type medium dat kan worden gebruikt, zowel digitaal als gedrukt naar gelang de behoeften van camping Arleblanc. Elke klant die de mogelijkheid wil weigeren om tijdens zijn verblijf gefotografeerd of gefilmd te worden, moet de camping Arleblanc hiervan vooraf schriftelijk op de hoogte stellen.


Artikel 21 – Bescherming van persoonsgegevens:


Artikel 21.1 - In overeenstemming met de geldende regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens (Algemene Franse Verordening Gegevensbescherming nr. 2016/679 van 27 april 2016, en Franse wet nr. 78-17 van 6 januari 1978 met betrekking tot informatietechnologie, bestanden en gewijzigde vrijheden), heeft de klant het recht om persoonlijke gegevens die hem betreffen op te vragen, in te zien, te wijzigen, zich daartegen te verzetten en deze te corrigeren. Door zich aan deze algemene verkoopvoorwaarden te houden, stemt de klant ermee in dat camping Arleblanc deze gegevens verzamelt en gebruikt voor de uitvoering van het reserveringscontract.


Artikel 21.2 - De informatie die de klant tijdens zijn reservering meedeelt, wordt niet aan derden doorgegeven. Deze informatie wordt door camping Arleblanc als vertrouwelijk beschouwd. Ze worden uitsluitend gebruikt door de interne diensten van camping Arleblanc voor de verwerking van de reservering en om de communicatie en het aanbod van diensten voor de klanten van camping Arleblanc te versterken en te personaliseren.


Artikel 21.3 - In overeenstemming met artikel L223-1 van het Franse Consumenten Wetboek kan de klant die niet wil uitmaken van een telefonische commerciële prospectie, zich gratis inschrijven op een lijst die zich verzet tegen telefonische prospectie bij de aangewezen organisatie, onder de voorziene voorwaarden. voor in artikel L.223-4 van de Franse Consumentenwet, namelijk het bedrijf Opposotel of op de speciale website http://www.bloctel.gouv.fr/


Artikel 21.4 - De camping Arleblanc, begaan met de rechten van individuen, en in een verlangen naar totale transparantie, heeft een vertrouwelijkheidsbeleid opgesteld waarin wordt uitgelegd op welke manier de persoonlijke gegevens van klanten van de Arleblanc-camping worden verzameld en verwerkt, en de doeleinden die hiermee worden nagestreefd, evenals de actiemiddelen die aan individuen ter beschikking worden gesteld, zodat zij hun rechten zo goed mogelijk kunnen uitoefenen. Voor meer informatie wordt de klant verzocht het vertrouwelijkheidsbeleid van camping Arleblanc te raadplegen.


Artikel 22 – Toepasselijk recht en jurisdictie:


Deze algemene verkoopvoorwaarden worden beheerst door het Franse recht. Elk geschil dat ontstaat met betrekking tot de interpretatie en/of uitvoering van deze algemene verkoopvoorwaarden zal onderworpen zijn aan de jurisdictie van de Franse rechtbanken van het departement waar camping Arleblanc is gevestigd.